32.⁠ ⁠DÖNEM MESLEK ODALARI ARASI HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI KURALLARI
1.Oyuncuların turnuvaya katılabilmeleri için meslek odalarına kayıtlı olmaları ve eğitimlerini tamamlamış olmaları gerekir. 4 yıllık üniversite mezunu olup staj konumunda olanlar da oda kaydı olmak koşuluyla oynatılabilir. İstisnai olan bu üç dal için fotoğraflı diploma ve ikamet belgesi yeterli olacaktır.
2.Kadro en az 7, en fazla 20 kişi olacaktır. Listede ismi bulunanlar, istendiği takdirde oda kimliğini belgelemek zorundadır.
3.Takım, maçın başlama anında en az 5 oyuncu ile sahaya çıkmak zorundadır.Karşılaşmayı terk eden veya maça çıkmayan takım bir daha müsabakalara katılamayacağı gibi daha önce oynadığı veya oynayacağı tüm maçlarda 3-0 hükmen mağlup sayılacaktır. Oyuncuların kırmızı kart görmesi nedeniyle oyuncu sayısı 4’e inen takım ise sadece o maçta 3-0 mağlup sayılacaktır.
4.Takımlar liste dışı oyuncu oynatırlarsa (meslek odası ile ilgisi olmayan oyuncular da dahil), o turda oynadığı ve oynamadığı tüm maçlarda 3-0 mağlup sayılacaktır.
5.Her takım 5 oyuncu veya 4 oyuncu + 1 kaleci değiştirme hakkına sahiptir.
Değişiklik sonucu dışarı alınan oyuncu tekrar oyuna giremez.
6.Her takım, karşılaşmanın durduğu anda hakemden izin almak koşuluyla bir maçta en fazla 2 defa müsabaka yapan bir oyuncu ile kalecisini değiştirebilir.
7.Maç içinde 2 sarı kart gören bir oyuncu bir sonraki maçta oynayamayacaktır.
Kırmızı kart gören oyuncu da bir sonraki maçta oynayamayacaktır.
8.Final grubu maçları beraberlikle biterse, oyun 5’er dakikalık 2 devre olarak uzatılacaktır. Beraberlik bozulmazsa önce 5’er penaltı, yine bozulmazsa 1’er penaltı ile sonuç belirlenecektir. Her penaltı atışı sonunda takımlardan biri eşitliği bozup sayısal üstünlüğü sağlarsa o takım galip gelecektir.
9.Turnuvada belirlenen Disiplin Komitesi  tüm maçların gözlemcilik görevini üstlenecektir. (sonuçlar, kartlar, listeler, oyuncu değişiklikleri, sıralama vb.). Çıkan anlaşmazlıklar, gözlemci ve hakem raporları dikkate alınarak komite tarafından giderilecektir.
10.Takım listesi, forma numaraları ile birlikte bildirilecektir. Takımların forma ve şortları aynı tip olacaktır.
11.Master takım 1990 ve öncesi doğum tarihli, Genç takım ise 1991 sonrası doğum tarihli oyunculardan oluşacaktır.
12.Turnuvaya katılan odalar, ad, soyad, üye sicil no ve gün/ay/yıl şeklinde doğum tarihleriyle birlikte turnuva öncesinde ve ilk maça çıkmadan önce takım listelerini (forma sırt numaralarıyla birlikte) geçerli meslek odası belgeleri ile eksiksiz olarak organizasyon komitesine ileteceklerdir.
13.Her oda, üzerine düşen katılım payını ilk maça çıkmadan önce ödeyecektir. Katılım ücreti KDV DAHİL 20.000 TL’dir.
14.Karşılaşma ile ilgili itirazlar, o gün içerisinde karşılaşmanın bitiminden itibaren 20 dakika içinde yapılacaktır.
15.Karşılaşmalar 22.5’er dakikalık 2 devre olarak oynanacak, devre arası 5 dakika olacaktır.
16.Her meslek odası, en fazla master ve genç takım olmak üzere ayrı ayrı 3’er takımla katılabilecektir.
17.Puan eşitliği durumunda, takımların birbiriyle yaptıkları maç sonuçlarına bakılacaktır. Eşitse genel averaj, eşitse atılan gol sayısı, eşitse yenilen gol sayısı, eşitse kırmızı kart sayısı dikkate alınacaktır (kırmızı kartlar önceliklidir).
18.Takımlar, kendi gruplarındaki maçlarda birbirleriyle yaptıkları maçlardaki skor avantajına göre sıralanacaktır. Maç berabere bitmişse, o zaman averaja bakılacaktır.
19.En iyi üçüncü belirlenirken, grubunda üçüncü sıradaki takımların sonuncu takımla yaptıkları maçlar çıkarılarak averaja göre en iyi 2 üçüncü takım belirlenecektir.
20.Geri pas uygulamasında kaleci topu elle tutamaz.
21.Komiteyi suçlayıcı, aşağılayıcı söz ve hakaretlerde bulunan oyuncu turnuvadan diskalifiye edilir. Bu oyuncu, turnuvadaki hiçbir maçta takım listesine alınamaz. Bu hareket, yarı final veya final maçlarında olursa, oyuncu bir sonraki turnuvada da oynayamaz.
22.Seyirciyi tahrik edici hareketlerde bulunan oyuncu veya idareciler disiplin kuruluna sevk edilecektir.
23.Turnuvada bir disiplin komitesi olacak, bu komiteye isteyen tüm odalar birer temsilci gönderebilecektir. İtiraz halinde komite, turnuvayı düzenleyen meslek odasının sorumluluğunda toplanacak ve gözlemci raporları değerlendirilerek çoğunluk kararı uygulanacaktır.
24.Taç atışları, topun çıktığı yerden saha kenarından elle yapılacaktır.
25.İlk tur sonunda, ikinci turda aynı odadan iki takım olursa, şaibeye meydan vermemek adına ilk maçı bu iki takım oynayacaktır.
26.Her takımın maçlarda birinci ve ikinci kaptanı olacak, bu kaptanlar kolluk takacaktır. Maç sırasında anlaşmazlık halinde takım adına yalnız bu kaptanlar konuşacaktır.
27.Yalnızca master takımdan olmak kaydıyla iki oyuncu, isterlerse kendi odalarının genç takımında da oynayabilir. Genç takım birden fazla ise oyuncu, hangi takımda oynayacağını yazılı olarak turnuva temsilcisine bildirmek zorundadır.Genç takımdan yalnızca kaleci olmak kaydı ile 1 oyuncu  Master takımda da oynayabilir.
28.Turnuvaya katılan odaların tüm oyuncuları sağlık durumlarından kendileri sorumludur. Spor yapmalarına engel rahatsızlıkları olanlar turnuvaya katılmamalıdır.
29.Karşılaşmalarda halı saha ayakkabısı giyilecektir. Krampon kullanımı yasaktır.
30.Genç takımlar, oyuncu olarak oda üyesi master statüsündeki oyunculardan sınırsız sayıda oynatabilir.
 
MESLEK ODALARI FUTBOL TURNUVASI KOMİTESİ BAŞKANI
Halil Can ÇİVİK
0 532 388 45 41
 
Disiplin Komitesi
1-) Mustafa Özcan Çelik (VETERİNER) -0 532 701 66 89
2-) Garip Özkeskin (ASMO) – 0 532 487 97 57
3-) Hüseyin Yılmaz (ZMO) -  0 535 259 92 39
4-) Emre Afşar (EMO) – 0 533 435 95 43
5-) Musa Tuğluca (MMO) - 0 507 630 16 07